گرمايش
 
در ميان مولفه‎ هاي مصرف انرژي در ساختمان، سيستم‎هاي گرمايشي که عمدتا از سوخت‎هاي فسيلي استفاده مي‎کنند و از جمله مصرف کنندگان عمده انرژي بشمار مي‎روند، از اهميت ويژه‎اي برخوردار هستند، چرا که 70% از گاز طبيعي مصرفي کشور به گرمايش ساختمان اختصاص مي‎يابد.
توجه به عوامل گوناگوني که در ميزان مصرف انرژي گرمايشي ساختمان نقش دارند، در ارائه راهکارهاي صرفه‎جويي در بخش ساختمان و کاهش مصرف انرژي در بخش خانگي، تاثير فراواني مي‎گذارد. شرايط اقليمي و آب و هوايي، معماري ساختمان، مصالح ساختمان، راندمان سيستم‎هاي گرمايش، بکارگيري تجهيزات با ظرفيت مورد نياز که اساساً در ميزان بار حرارتي ساختمان موثر هستند و همچنين کنترل سيستم‎هاي گرمايش از عوامل موثر در ميزان مصرف انرژي گرمايشي محسوب مي‎شوند.





 گرمايش مركزي
در سيستم‎هاي گرمايش مرکزي، گرماي مورد نياز تمام قسمت‎ها در يک قسمت از ساختمان توليد مي‎شود و به کمک وسايل توزيع از قبيل رادياتور، فن کويل، کانال و ... به بخش‎هاي مورد نياز فرستاده مي‎شود.
اساس کار سيستم‎هاي گرمايش مرکزي بر اين است که حرارت از يک منبع انرژي به قسمت‎هاي مختلف ساختمان انتقال مي‎يابد. براي انتقال حرارت وجود سيال واسطه‎اي چون آب، بخار و يا هوا لازم است که ناقل حرارت بين منبع انرژي و دستگاه‎هاي گرم کننده باشد. سيستم‎هاي گرمايش مرکزي همگي داراي يک ديگ آب گرم يا ديگ بخار مي‎باشند و تفاوت ميان سيستم‎هاي مختلف گرمايش مرکزي در پايانه‎هاي آنها مي‎باشد که مي‎تواند رادياتور آلومينيومي يا فولادي، فن کويل، هواساز يا فن کويل‎هاي کانالي باشد.


 
گرمايش موضعي  
شومينه
   
 بخاري ها
بخاري، بيشتر براي گرمايش بخش محدودي از فضاي ساختمان، كاربرد موثر دارد. به كارگيري بخاري در نقاط مختلف منزل، قابليت انعطاف بيشتري از نظر بهينه سازي مصرف سوخت دارد.
در انتخاب بخاري بايد به عواملي از قبيل ايمني، مصرف كم، هزينه نصب مناسب، رده بالاتر در برچسب انرژي، مطابقت با استانداردهاي زيست محيطي و تناسب ظرفيت و اندازه وسيله با فضا توجه نمود. بخاري‌هاي گازي و نفتي بدون دودكش تا حد زيادي مطابق با معيار و الگوي صحيح مصرف هستند. در مواردي كه مايل به استفاده از وسايل گرمايشي جانبي هستيد، استفاده ازانواع بخاري هاي بدون دودكش توصيه مي‌شود.
اين بخاري‌ها را مي‌توان در هر جايي از منزل و بدون هيچ محدوديتي نصب كرد، البته توجه داشته باشيد، ظرفيت بخاري‌ها نبايد بيش از نياز فضاي مورد نظر انتخاب شوند. توجه كنيد كه بالا بودن ظرفيت دستگاه‌ها تضميني بر افزايش بازدهي آن‌ها نمي‌باشد و بهتر است از وسايل با اندازه مناسب و زمان كار طولاني‌تر استفاده شود.
 



 
گرمايش آب
 
حدود 15 تا 20 درصد انرژي مصرفي هر خانوار صرف تامين آب گرم بهداشتي مي‌شود. از اين رو انتخاب آبگرمكن مناسب تاثير مهمي در كاهش مصرف سوخت خواهد داشت.
آبگرمكن‌هاي متداول در دو نوع گازي و نفتي موجود هستند. استفاده از آبگرمكن‌هاي خورشيدي نيز به دليل بهره‌گيري از انرژي طبيعي خورشيد در حال گسترش است. در انتخاب آبگرمكن بايد به مواردي مانند تعداد افراد خانواده، عادت‌هاي بهداشتي، ميزان مصرف سوخت، بازده دستگاه، رده‌ انرژي در برچسب انرژي، هزينه نصب و راه اندازي و نحوه كاربرد آن توجه نمود.
برچسب‌هاي انرژي، برچسب‌هاي اطلاع رساني هستند كه بر روي تجهيزات استفاده كننده از حامل‌هاي انرژي، الصاق مي‌شوند و به روش‌هاي مختلف، مفاهيمي نظير وضعيت مصرف انرژي ساليانه، بازده، صرفه جويي و يا هزينه‌هاي انرژي را مشخص كنند.
هر چه رده انرژي بالاتر باشد، آبگرمكن داراي بازده بيشتر و صرفه جويي بيشتر در مصرف گاز است.
   
  نكات كاربردي در مصرف آب گرم:
دماي آبگرمكن را بين 55 تا 60 درجه سانتي گراد تنظيم كنيد.
سيستم گرمايش آب را هنگامي كه براي مدت طولاني خارج از منزل هستيد خاموش كنيد.
زمان استحمام خود را كوتاه كنيد، به طوري كه حمام‌هاي طولاني به دوش گرفتن كوتاه تبديل شود.
اطمينان حاصل كنيد كه شيرهاي آب گرم نشتي نداشته و چكه نمي‌كنند، زيرا كه چكه كردن يك قطره در هر ثانيه برابر با 2000 ليتر در ماه خواهد شد.
به منظور كاهش اتلاف حرارت از آبگرمكن مي‌بايست يك پوشش عايق حرارتي بر روي مخزن آب گرم قرار داشته باشد و لوله‌هاي آب گرم نيز، در جاهايي كه امكان دارد، عايق شوند. اين كار، روش بسيار مناسبي براي كاهش اتلاف گرماست و مصرف سوخت و هزينه‌هاي گرمايش آب را گاهش مي‌دهد.
در آبگرمكن‌هاي گازسوز فوري، رده انرژي A نسبت به G داراي 37 درصد صرفه جويي در مصرف سوخت و رده انرژي D نسبت به G داراي 20 درصد صرفه جويي است. 
from: ifco.ir

 

 

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر